Home > Advies zorg 2019

Het aanbod van zorgverzekeringen is gigantisch. Dat maakt een keuze erg moeilijk, met als gevolg dat u bij uw huidige zorgverzekeraar blijft zitten. Slecht voor uw portemonnee en slecht voor uw polis.

Hopelijk brengt mijn uitleg u in beweging:

STAP 1

Wat voor soort zorgverzekering moet ik hebben ?

Verzekeraars hanteren verwarrende begrippen zoals Natura- Budget- of een Restitutie-polis.

Die kunt u vergeten want de beste keuze is een Restitutiepolis, dat betekent dat u bij elke zorgverlener in NL terecht kunt. ( Een Zorgverlener is een Ziekenhuis/Specialist/Fysiotherapeut etc. )

Als u het woord Natura- of Budget op uw polis ziet staan dan zit u fout, als u zorgkosten gaat maken kan het zijn dat u 25 tot 100 % moet bij betalen !

STAP 2

Bij welke verzekeraar kan ik het beste een Restitutie polis afsluiten ?

Steeds meer willen grote partijen zoals Zilveren Kruis, Menzis, CZ en VGZ u sturen naar een zorgverlener van hun keuze oftewel u beperken in de keuze van een zorgverlener.

Overbodig om op te merken dat u als verzekerde zelf aan het roer wilt staan en in overleg met uw huisarts en/of specialist zelf wil bepalen naar welke zorgverlener u gaat.

Dan is het alternatief, kiezen voor een kleinere zorgverzekeraar.

STAP 3

Welke kleinere zorgverzekeraar ?

Naar mijn mening onderscheiden ONVZ Zorgverzekeraar en Zorgverzekeraar Stad Holland zich, beiden zijn al jaren winnaar van kwaliteitsprijzen.

Los van de gezondheidseisen is ONVZ in 2019 duurder dan Stad Holland plus bij Stad Holland:

  • Iedereen krijgt de zelfde premie, gepensioneerden, werkenden, werkelozen, studenten etc.
  • Voor iedereen is een aanvullend pakket af te sluiten ook al weet u zeker dat u in 2019 naar een fysiotherapeut of tandarts gaat, geen gezondheidsvragen.

Meer op : WWW.DRBV.NL/STADHOLLAND2019

Jeroen de Rijk, Adviseur DR-Bedrijfsverzekeringen November 2018 Vragen: j.derijk@drbv.nl